Leskisten Valtherschans – Afgerond, info volgt

Poepquiz
Stichting Het Drentse Landschap

(in uitvoering)
2022
De natuur zit vol met dieren maar lang niet alle dieren laten zich zomaar zien. Wat een geluk dat alle dieren poepen! Met deze ludieke ‘poepquiz’ leer je de sporen herkennen en kom je erachter wat er in jouw omgeving rondloopt. Zowel in en rond het huis als buiten in de natuur.
De drollen zijn behandeld en bewerkt. Doordat de keutels vastzitten aan plankjes zijn ze makkelijk te gebruiken. Het educatieproject bestaat uit poepplankjes, sporenplankjes, antwoordbladen en informatie voor de educator. Met de verschillende antwoordbladen en de verscheidenheid aan poepjes (van regenworm tot bever) kan het project aangepast worden aan het evenement, doelgroep en regio (bos, beek, hei, dorp, etc.).

Levensgroot memorybord
Museum Collectie Brands

(in samenwerking)
2019
Een 1 meter 80 hoog memorybord waarmee de bezoeker met het hele gezin het memoryspel kan spelen. Uiteraard met afbeeldingen van de voorwerpen die ook in het museum te vinden zijn. Het bord kan verreden worden en is zowel buiten als binnen te gebruiken. Een leuke manier om het museum te ontdekken en een luchtige activiteit tijdens het museumbezoek.

Educatiekoffers, De internationale reiskoffer (Grenzkultur)
Museum Collectie Brands, Emslandmuseum Schloss Clemenswerth (D) & Emslandmuseum Lingen (D)
(in samenwerking)
2019
De ‘koffer vol spullegies’ is internationaal gegaan. De reiskoffer heeft als thema het leven van de plattelandsbevolking in de grensgebeiden en wordt aangeboden door drie musea. Naar aanleiding van de kledingstukken en met behulp van een opdrachtenboekje (met zowel een nederlands- als duitstalige zijde) wordt de geschiedenis van de regio uitgediept. In de drie koffers zitten exact dezelfde replica’s (ondermutsjes, klomplaarzen en korsetten) die de drie musea/regio’s vertegenwoordigen.

Educatiekoffers, De koffer vol spullegies
Museum Collectie Brands
(in samenwerking)
2018
Museum Collectie Brands brengt erfgoed in de klas met ‘de koffer vol spullegies’.
Vier educatiekoffers met elk vijf objecten geven een inkijkje in het leven van vroeger in Drenthe. Elke koffer heeft zijn eigen doelgroep en thema en zijn daarmee geschikt voor de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Met behulp van het bijgeleverde lesmateriaal, lesbrief en opdrachten is het voor de docent mogelijk om zelf zijn of haar groep les te geven in de thema’s speelgoed, boerderij, kleding en industrialisatie.

Wetenschappelijke tekeningen
Huisplaatsen in De Onlanden (boek)
(stage, tekenkamer Groningen Institute of Archeology)

Illustraties
Middeleeuwse veenontginningen in het getijdenbekken van de Hunze (boek)
(in samenwerking, stage, tekenkamer Groningen Institute of Archeology)

Kleurplaten, illustraties en overig
Stichting Het Drentse Landschap (Activiteit; sporenspeurtocht)
Stichting Het Drentse Landschap (kleurplaten; kinderkwartaalblad, kwartaalblad 106, website, website)
Het Hunebedcentrum (kleurplaten, iconen allergenen en overig)
Museum Collectie Brands (illustraties)
Groepsaccomodatie De Kwartjesberg (kleurplaat)
St. Jozefkerk, Assen (kleurplaat)

Tekenkamer Groningen Institute of Archeology (stage)
Overig