Projecten en publicaties

Een project of kleurplaat afgenomen maar de bestanden kwijtgeraakt? Gebruik dan deze link om op de pagina te komen waar je ze opnieuw kunt downloaden. Wachtwoord ook kwijt? Dat kan gebeuren. Neem dan contact op via de mail.

Dierenboekje
(2024)
Info volgt…

Leskisten Valtherschans
(2023)
In het hart van het Valthe (Drenthe) stond ooit het 17e-eeuwse verdedigingswerk ‘De Valtherschans’, toen onderdeel van een geschiedenis bepalende verdedigingslinie. In 2022 is de reconstructie van de schans afgerond en is het sindsdien weer zichtbaar in het landschap. Vanwege de historische betekenis van de schans is het onderdeel van de Canon van Nederland (regio Borger-Odoorn). Een educatiepakket voor basisscholen kon daarom ook niet achterblijven. Het lespakket bestaat uit twee munitie-kisten en twee pukkels (gevechtstassen) gevuld met (archeologische) items en alle benodigdheden voor het uitvoer van de opdrachten. Alles in de kisten dragen bij aan het beleven van de Valtherschans in de 17e eeuw voor de groepen 5/6 & 7/8. Opdrachten zijn o.a het spelen van scenario’s, archeologisch tekenen, het maken van een talkshow over de schans en zelfs koken komt aan bod. De lespakketten zijn zo ontworpen dat de docent zelf les kan geven m.b.v. lesbrieven en begeleidende powerpoint-presentaties. Bezoek ook de website Valthe.nl voor meer info over de Valtherschans en de leskisten. De kisten zijn te leen via Plaatselijk Belang Valthe.

Poepquiz
Stichting Het Drentse Landschap

(2022 – heden, in uitvoering)
De natuur zit vol met dieren maar lang niet alle dieren laten zich zomaar zien. Wat een geluk dat alle dieren poepen! Met deze ludieke ‘poepquiz’ leer je de sporen herkennen en kom je erachter wat er in jouw omgeving rondloopt. Zowel in en rond het huis als buiten in de natuur.
De drollen zijn behandeld en bewerkt. Doordat de keutels vastzitten aan plankjes zijn ze makkelijk te gebruiken. Het educatieproject bestaat uit poepplankjes, sporenplankjes, antwoordbladen en informatie voor de educator. Met de verschillende antwoordbladen en de verscheidenheid aan poepjes (van regenworm tot bever) kan het project aangepast worden aan het evenement, doelgroep en regio (bos, beek, hei, dorp, etc.).

Levensgroot memorybord
Museum Collectie Brands

(2019, in samenwerking)
Een 1 meter 80 hoog memorybord waarmee de bezoeker met het hele gezin het memoryspel kan spelen. Uiteraard met afbeeldingen van de voorwerpen die ook in het museum te vinden zijn. Het bord kan verreden worden en is zowel buiten als binnen te gebruiken. Een leuke manier om het museum te ontdekken en een luchtige activiteit tijdens het museumbezoek.

Educatiekoffers, De internationale reiskoffer (Grenzkultur)
Museum Collectie Brands, Emslandmuseum Schloss Clemenswerth (D) & Emslandmuseum Lingen (D)
(2019, in samenwerking)
De ‘koffer vol spullegies’ is internationaal gegaan. De reiskoffer heeft als thema het leven van de plattelandsbevolking in de grensgebeiden en wordt aangeboden door drie musea. Naar aanleiding van de kledingstukken en met behulp van een opdrachtenboekje (met zowel een nederlands- als duitstalige zijde) wordt de geschiedenis van de grensregio uitgediept. In de drie koffers zitten exact dezelfde replica’s (ondermutsjes, klomplaarzen en korsetten) die de drie musea/regio’s vertegenwoordigen. Evenals bij ‘De koffer vol spullegies’ is het voor de docent mogelijk om met behulp van het bijgeleverde lesmateriaal zelf les te geven aan zijn of haar klas.

Educatiekoffers, De koffer vol spullegies
Museum Collectie Brands
(2018, in samenwerking)
Museum Collectie Brands brengt erfgoed in de klas met ‘de koffer vol spullegies’.
Vier educatiekoffers met elk vijf objecten geven een inkijkje in het leven van vroeger in Drenthe. Elke koffer heeft zijn eigen doelgroep en thema en zijn daarmee geschikt voor de groepen 1 t/m 8 van de basisschool. Met behulp van het bijgeleverde lesmateriaal, lesbrief en opdrachten is het voor de docent mogelijk om zelf les te geven in de thema’s speelgoed, boerderij, kleding en industrialisatie.

Wetenschappelijke tekeningen & illustraties
Huisplaatsen in De Onlanden (boek)
Middeleeuwse veenontginningen in het getijdenbekken van de Hunze (boek)
(in samenwerking, stage, tekenkamer Groningen Institute of Archeology)

Meer kleurplaten, illustraties en overig
Stichting Het Drentse Landschap (Activiteit; sporenspeurtocht)
Stichting Het Drentse Landschap (kleurplaten; kinderkwartaalblad, kwartaalblad 106)
Het Hunebedcentrum (kleurplaten, iconen allergenen en overig)
Museum Collectie Brands (illustraties expositie)
Groepsaccomodatie De Kwartjesberg (kleurplaat)
St. Jozefkerk, Assen (kleurplaat)

Tekenkamer Groningen Institute of Archeology (wetenschappelijke tekeningen)

Kunstacademie Minerva
(2017) Afgestudeerd in Illustratieve Vormgeving